GENEL ÖZELLİKLER

Tek bir araçla hem iç hem dış mekanda kullanım

Engelli kullanımına yönelik tasarlanan araç, direksiyon,  serbest tekerler ve joistik olmak üzere eklenip çıkarılabilen üç parçaya sahiptir. Tasarımdaki en önemli amaç engelli bireylerin hem iç mekan hem de dış mekanda kullanabilecekleri tek bir ürün sunmaktır. İç mekanda alan ekonomisi sağlanması, mekan içi dönüşlerde kolaylık sağlarken, sukuter dengeyi artırmakta  ayrıca engelli bireylerde özgüven artırımında katkıda bulunmaktadır.



Kullanım, bakım ve seçim kolaylığı

Kollarında kas gücü ve kontrolü zayıf olanlar tekerlekli sandalye, aracı yönlendirebilecek kol gücü ve kontrolü olan kişiler ise sukuteri tercih edebilirler. Her iki versiyonu da kullanmak isteyen kullanıcılar tek bir ana ürünü iki farklı şekilde kullanma avantajıyla iki araç yerine tek bir aracın bakımıyla ilgilenecek, hali hazırdaki tekerlekli sandalyelerden sukutera geçişte yaşanan problemlerle karşılaşmayacaklardır.

Malzemeden kaynaklı esneklik baz alınarak kilit sistemi oluşturulmuştur. Kullanıcı koltuğun altında bulunan mandalı kendine doğru çekerek direksiyon modülünün yerinden çıkmasına izin verir. Sukuter olarak kullanıldığında sarsıntının minimum düzeyde tutulması amacıyla direksiyon modülünün alt yatay gövdesi bükey formda düşünülmüştür.

Ana Sayfa    Minimoto    Avantajlar    Teknik Veriler    Destek Verenler    Galeri    İletişim
Nehir Ajans