MINIMOTO HAKKINDA

Günümüzde farklı nedenlerle sürekli veya geçici olarak tekerlekli sandalye (wheelchair) ve sukuter (scooter) gibi taşıtları kullanmak zorunda kalan insanların (engelliler ve yaşlılar vb.) sayısı ve taşıt kullanım oranları hızla artmaktadır. 



Engelliler ve yaşlıların kısa mesafeli ulaşım için ihtiyaç duydukları mobilite taşıtları ve bunların bileşenleri; engel seviyesindeki değişimler, rehabilitasyon süreci, yaşlanma, aktivite çeşitliliği, dış mekan, iç mekan kullanımı, seyir mesafesi, sosyoekonomik durum, mimari düzenlemeler vb. nedeniyle oldukça geniş bir ürün yelpazesi oluşturmaktadır. 

Bu araçlar ana yapı olarak:  

• Kollarında kas gücü ve kontrolü  zayıf olanlar için tekerlekli sandalye (wheelchair)

• Aracı yönlendirebilecek kol gücü ve kontrolü olan fakat bacaklarında problem olanlar için sukuter (scooter) şeklinde iki grupta toplanmaktadır.

Yukarıda belirtilen gerekçeler, kullanıcıların aynı dönemde veya ihtiyacın değişimine bağlı olarak süreç içerisinde farklı dönemlerde her iki araca (tekerlekli sandalye ve sukuter) sahip olmasını gerektirebilmektedir. 



Kullanıcıların büyük çoğunluğu özgüven artırıcı etkilerinden dolayı dış ortamlarda genellikle sukuter tipi yardımcı araçları tercih etmektedir. İç mekanlarda ise manevra kabiliyetinden dolayı tekerlekli sandalyeler tercih edilmektedir. Bu araçlar bazı durumlarda kişiye özel ve pahalı olduğundan; değişimleri veya her iki aracın satın alınması maliyet açısından zordur. Bu durum taşıtlarda yeni ve özel tasarımları zorunlu kılmaktadır.

Buluş, çok geniş bir kullanıcı kitlesinin mobilite ihtiyacını temel bir ana yapıyla karşılayan, modüler olarak, istendiğinde tekerlekli sandalye istendiğinde ise sukutere dönüştürülebilir, motorlu engelli taşıtı ile ilgilidir. 

Ana Sayfa    Minimoto    Avantajlar    Teknik Veriler    Destek Verenler    Galeri    İletişim
Nehir Ajans